Provencaalse Kippilav

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika in reepjes van ca. 3 cm. Verhit de helft van de olie in een pan. Knoflook, ui en paprika al omscheppend in ca. 3 min. zachtjes fruiten. Rijst en cayennepeper toevoegen en al omscheppend 3 min. bakken tot alle korrels glanzen. Koenjit, bouillonpoeder en 500 ml water toevoegen. Rijst onafgedekt op halfhoog vuur in ca. 8 min. gaar laten worden. Regelmatig roeren en water toevoegen als rijst te droog wordt. Rijst van vuur afgedekt nog ca. 15 min. laten garen. Peterselie fijnknippen en door rijst roeren. In steelpan tomatenblokjes ca. 10 min. koken tot vocht bijna verdampt is. Intussen kip in blokjes snijden. Rest van olie verhitten in kipblokjes lichtbruin en gaar bakken, af en toe omscheppen. Rijst op voorverwarmde schaal scheppen. Tomatenblokjes erop scheppen. Hierop kipblokjes leggen.

Provencaalse Kippilav is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kippilav met rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept