Pel de uien en de tenen knoflook. Snijd de uien in dunne partjes en snijd de knoflook in plakjes. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Wrijf de riblappen in met peper en zout naar smaak. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees mooi bruin. Leg de riblappen op een bord en fruit de ui en de knoflook zachtjes aan in het bakvet. Bak de tomaatblokjes kort mee. Voeg de wijn, de bouillon, de bouillon en de oregano toe en breng het geheel aan de kook. Leg het vlees in dit vocht en stoof het met het deksel schuin op de pan in ca. 2 uur zachtjes gaar. Maak de courgette en de aubergine schoon en snijd ze in blokjes. Voeg de courgette en de aubergine aan het vlees toe en stoof het gerecht no ca. 20 minuten tot de groente beetgaar is.
Provencaalse Runderlappen is een recept van Smulweb.nl