In plaats van de ontvelde tomaten kunt u ook gepelde tomaten uit blik nemen. In plaats van gewone kappertjes kunt u ook appelkappertjes nemen, die groter zijn. Pel de uien en de knoflook. Snijd de uien fijn en pers de knoflookteentjes uit. Bak de uien in een pan met anti-aanbaklaag totdat de ui glazig begint te worden, voeg de knoflook toe. Voeg de in dobbelstenen gesneden aubergine en courgette toe. Snijd de paprika′s in dunne repen (niet langer dan 3-4 centimeter) en voeg ze bij de rest. Laat het geheel op een laag vuurtje bakken. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Open het blikje tomaten of laat de tomaten uitlekken. Snijd de ingeblikte of de verse tomaten klein en voeg het opgevangen sap en de tomatenstukjes toe aan het groentemengsel. Breng het geheel met zout, peper en kruidnagelpoeder op smaak. Voeg op het laatst de kappertjes en kruiden toe.
Ratatouille Met Kappertjes is een recept van Smulweb.nl