Verwijder met een scherp mes alle vet van een van de eendenborsten. Bestrooi de borsten met zout, peper en Provencaalse kruiden. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Bind met keukentouw de totaal ontvette eendenborst tussen de andere twee, de vette kant naar buiten. Maak met een scherp mesje 4 inkepingen in het braadstuk. Snijd de knoflooktenen overlangs in tweeen en steek ze in de inkepingen. Braad de eend 25 minuten in de oven. Op de helft van de braadtijd het vet uit de ovenschotel scheppen en het glas gezouten water toevoegen. Snijd het braadstuk als rosbief; het binnenste moet mooi roze zijn en warm. Meng het braadvocht met de vleessappen en doe dit in een sauskom. U kunt ook de ovenschotel deglaceren met slagroom en op smaak brengen met zout, peper en cayennepeper. Aanbevolen bijgerechten zijn witte dwergboontjes, champignons met peterselie of eekhoorntjesbrood