Braadstuk Van Eend

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwijder met een scherp mes alle vet van een van de eendenborsten. Bestrooi de borsten met zout, peper en Provencaalse kruiden. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Bind met keukentouw de totaal ontvette eendenborst tussen de andere twee, de vette kant naar buiten. Maak met een scherp mesje 4 inkepingen in het braadstuk. Snijd de knoflooktenen overlangs in tweeen en steek ze in de inkepingen. Braad de eend 25 minuten in de oven. Op de helft van de braadtijd het vet uit de ovenschotel scheppen en het glas gezouten water toevoegen. Snijd het braadstuk als rosbief; het binnenste moet mooi roze zijn en warm. Meng het braadvocht met de vleessappen en doe dit in een sauskom. U kunt ook de ovenschotel deglaceren met slagroom en op smaak brengen met zout, peper en cayennepeper. Aanbevolen bijgerechten zijn witte dwergboontjes, champignons met peterselie of eekhoorntjesbrood

Braadstuk Van Eend is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept
Brochettes van eend met sesamzaad en coulis van mango
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ramen-noedelsoep met eend, groene asperges en ei
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept

Kalfsbraadstuk Met Olijven
20-30 min -
Bekijk recept
Braadstuk In Kruidige Saus
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Drents Braadstuk
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Braadstuk Van Eend
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept