Voorbereiding : Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in een bodem water in ca. 20 minuten gaar. Pel intussen de ui en snipper hem. Verhit 25 gram boter in een hapjespan en roerbak het gehakt rul. Voeg de ui toe en bak deze nog ca. 5 minuten mee. Giet de bouillon erbij en laat het geheel ca. 10 minuten op laag vuur pruttelen. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de rest van de boter en de melk. Leng de maizena aan met een scheutje water, voeg het papje al roerend aan het gehaktmengsel toe en breng het geheel op smaak met zout en Provencaalse kruiden. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verwarm de oven voor op 200 ?C. Afwerking: Schep de helft van de aardappelpuree in een ingevette ovenschaal. Schep het gehaktmengsel erop en verdeel de rest van de puree erover. Bestrooi de bovenkant met het paneermeel en de kaas en verdeel de boter in vlokjes erover. Bak de filosoof in ca. 25 minuten goudbruin en krokant. Lekker met een gemengde salade.