Snijd de bacon in reepjes en de ham in chinese ruitvormen (Henri IV. Doe dit ook met de aubergine, courgette en de koolrabi en blancheer deze met de broccoli-roosjes in water met zout en het sap van de citroen of limoen gedurende 3 a 4 minuten. De groente moet beslist knapperig zijn. Verwijder de velletjes van de tomaten. Snijd daarvoor eerst met een klein mesje een kruisje in de ronde zijde. Kook de tomaten daarna 1 minuut en dompel ze vervolgens onder in koud water. De velletjes laten zich dan gemakkelijk verwijderen. Snijd ze daarna in vieren en verwijder de kern, zodat u het vruchtvlees overhoudt. Roerbak eerst de in reepjes gesneden bacon, rode ui, bosui en knoflook 2 minuten in de hete olie. Voeg daarna de geblancheerde aubergine, courgette, broccoli en koolrabi toe en roerbak deze op hoog vuur 1 minuut mee. Vervolgens de ham en salami 1 minuut meebakken en daarna de tomaat toevoegen. Zet het vuur laag en breng het gerecht op smaak met zout, peper uit de molen en de provencaalse kruiden.