Aalbessensorbetijs

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de bessen met steel en al, laat ze kort uitlekken en breng ze met de suiker in een steelpan langzaam tegen de kook aan. Laat de aalbessen zachtjes ca. 15 min. koken, zodat het vocht goed uit de bessen komt. Laat de bessen in een zeef boven een kom uitlekken. Druk ook het vocht uit de bessenpulp die in de zeef achterblijft. Laat het sap afkoelen. Draai het aalbessensap volgens de instructies van de ijsmachine tot ijs.

Aalbessensorbetijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Aalbessen-sorbetijs
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Aalbessen-sorbetijs
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Aalbessen-sorbetijs
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Aalbessen-sorbetijs
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept