Gebruik voor de likeur gemengde likeuren, zoals creme de cassis, framboise of Grand Marnier. Snijd de pruimen, vijgen, dadels, de gemberbol en de abrikozen zeer klein. Snijd partjes uit de sinaasappels. Doe water, de likeur(en), het vanillestokje en de suiker in een pannetje. Breng dit aan de kook, draai vervolgens het vuur laag en laat dit gedurende tien minuten trekken. Week de gelatine tien minuten in koud water. Los de gelatine hierin op, verwijder het vanillestokje en laat de vloeistof afkoelen. Voeg het sinaasappelsap en de room toe. Meng eenvierde van het geleimengsel door de zuidvruchten. Bewaar de overige gelei en het zuidvruchtengelei-mengsel in de koelkast. Schep voor het serveren een paar maal door de zuidvruchten heen om ze ietwat ′′los′′ te maken. Klop met een garde de gelei los. Leg voor het serveren de sinaasappelpartjes in een krans op het bord. Schenk de gelei erover en leg in het midden van de krans een lepel zuidvruchten. Garneer het geheel met een bolletje citroensorbet. Het komt de smaak ten goede dit gerecht een dag van tevoren klaar te maken.
Sinaasappels Met Zuidvruchten En Citroensorbet is een recept van Smulweb.nl