Het komt de smaak ten goede dit gerecht een dag van tevoren te bereiden. Gebruik voor de likeur gemengde likeuren, bijvoorbeeld Cr?me de cassis, framboise en Grand Marnier. Snijd de pruimen, vijgen, dadels, de gemberbol en abrikozen zeer klein. Snijd partjes uit de sinaasappels. Doe water, de likeur(en), het vanillestokje en de suiker in een pannetje. Breng dit aan de kook, draai vervolgens het vuur laag en laat gedurende 10 minuten trekken. Week de gelatine 10 minuten in koud water. Los de gelatine hierin op, verwijder het vanillestokje en laat de vloeistof afkoelen. Voeg het sinaasappelsap en de room toe. Meng eenvierde van het geleimengsel door de zuidvruchten. Bewaar de overige gelei en het zuidvruchten-geleimengsel in de koelkast. Schep voor het serveren een paar maal door de zuidvruchten heen om ze ietwat ′′los′′ te maken. Klop met een garde de gelei los. Leg voor het serveren de sinaasappelpartjes in een krans op het bord. Schenk de gelei erover en leg in het midden van de krans een lepel zuidvruchten. Garneer het geheel met een bolletje citroensorbet.
Sinaasappels Met Zuidvruchten En Citroensorbet is een recept van Smulweb.nl