Sinaasappels Met Zuidvruchten En Citroensorbet

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Gebruik voor de likeur gemengde likeuren, bijvoorbeeld Creme de cassis, framboise en Grand Marnier. Snijd de pruimen, vijgen, dadels, de gemberbol en abrikozen zeer klein. Snijd partjes uit de sinaasappels. Doe water, de likeur(en), het vanillestokje en de suiker in een pannetje. Breng dit aan de kook, draai vervolgens het vuur laag en laat gedurende 10 minuten trekken. Week de gelatine 10 minuten in koud water. Los de gelatine hierin op, verwijder het vanillestokje en laat de vloeistof afkoelen. Voeg het sinaasappelsap en de room toe. Meng eenvierde van het geleimengsel door de zuidvruchten. Bewaar de overige gelei en het zuidvruchten-geleimengsel in de koelkast. Schep voor het serveren een paar maal door de zuidvruchten heen om ze ietwat ′′los′′ te maken. Klop met een garde de gelei los. Leg voor het serveren de sinaasappelpartjes in een krans op het bord. Schenk de gelei erover en leg in het midden van de krans een lepel zuidvruchten. Garneer het geheel met een bolletje citroensorbet. Het komt de smaak ten goede dit gerecht een dag van tevoren te bereiden.

Sinaasappels Met Zuidvruchten En Citroensorbet is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde sinaasappels uit Argentinië & gezoete stervruchten uit Brazilië
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Citroensorbet
15 min
Bekijk recept
Citroensorbet met nectarines
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept