Kaas- Oesterzwamtaartje

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In pan boter verhitten en oesterzwammen op hoog vuur al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Bosui, wijn en tijm toevoegen en geheel onafgedekt nog ca. 3 minuten laten koken, hierbij vocht laten verdampen. Laten afkoelen. Intussen vormpjes invetten. Aanrecht bestuiven met bloem. Plakjes bladerdeeg uitrollen tot vierkanten van ca. 16 x 16 cm. Elk vormpje bekleden met 1 plakje bladerdeeg. Overtollig deeg langs randen wegsnijden. Met vork gaatjes in bodem prikken. Bodems bestrooien met paneermeel en 2 el kaas. In kom eieren loskloppen met creme fraiche en rest van kaas. Op smaak brengen met peper. Oesterzwammenmengsel erdoor scheppen. Mengsel over vormpjes verdelen. Taartjes op 1 richel onder midden van oven in ca. 25 a 30 minuten lichtbruin en gaar bakken. Taartjes in vorm ca. 10 minuten laten afkoelen. Taartjes uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.

Kaas- Oesterzwamtaartje is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kaas-oesterzwamtaartje
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept