30 Min Menu: Pastasaus, Pasta, Salade En Frangipane

4
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pastasaus (ragu) doe de 3 wortels uiteinde verwijderd lente-uien, stengels bleekselderij, 1 chilipeper in de keukenmachine en maal tot juiste dikte ( niet te fijn) en doe ze samen met 2 eetl olijfolie in de pan op hoog vuur en roer even door. Doe intussen de worst in de keukenmachine en vermaal de worst met vel tot gehakt en doe deze bij de groenten in de pan roer even goed door. Amandeltaartjes: Zet de voorgebakken deegbakjes op een ingevette bakplaat. Neem een schaal en doe hierin de boter, suiker , amandelpoeder, 1 ei, en een beetje zout, vanille extract en ge geraspte sinaasappelschil. Roer alles door elkaar. Roer intussen de pastasaus even door. Zet intussen een kookpan op het vuur met kokend water uit de waterkoker en voeg hier ruim zout aan toe breng het water aan de kook. Vul nu de deegbakjes elk met 1 eetlepel jam en daarop een laag vulling hierna weer een lepel jam en de rest van de vulling. Zet de amandeltaartjes in de oven gedurende ca 18 min. Pastasaus (ragu): Roer de saus door en voeg 4 eetl balsamicoazijn en 2-3 teentjes knoflook uit de knijper toe. Al roerende aan de kook brengen en zodra het kookt de tomaten uit blik toevoegen. Druk de tomaten met de spatel een beetje fijn. Laat se saus lekker doorbakken op hoog vuur. Voeg de venkelzaadjes toe Pasta: Doe nu pasta in de pan kokend water en laat deze aan de kook komen. Salade: Snijd de uiteinden van de witlof en snijd de eerst 2 cm in schijfjes tot de losse witlof blaadjes als schuitjes afgenomen kunnen worden. Leg de schijfjes en schuitjes witlof op een diepe schaal en voeg een zak gemixte waterkers/spinaziesalade toe. Meng dit door elkaar. Schenk wat olijfolie over de salade en strooi er wat zout over en rasp Parmezaanse kaas over de salade. Snijd de citroen in partje en serveer die ernaast. Pasta; Controleer de pasta en schep als deze al dente is eerst een mok kookwater uit de pan. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Voeg een paar scheutjes kookwater en een paar blaadjes verse (Griekse) basilicum toe en schud even goed om. Als de pasta niet direct wordt geserveerd voeg dan regelmatig een beetje kookwater toe en schud om zodoende blijft de pasta smeuïg en wordt geen plakkerige massa. Voor het opdienen dresseren met nog wat basilicumblaadjes en vers geraspte Parmezaanse kaas. Taartjes: Neem de frangipane uit de oven en laat ze op een bakrooster afkoelen Serveer de taartjes met partjes sinaasappel en crème frâiche.

30 Min Menu: Pastasaus, Pasta, Salade En Frangipane is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Platte notentaart
2 uur-
Bekijk recept
Notengebakjes
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bakewell taart
30 min Gebak
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept