Was de zeekraal en verwijder de harde stukjes. Smelt de boter in een pan en fruit de zeekraal hierin ca 4 minuten. Pel en snipper intussen de sjalotten. Schep de groente met een schuimspaan uit de pan. Fruit nu de sjalot met de dragon in de boter heel zachtjes 4 minuten. Voeg 3 el mosterd toe en fruit die 1 minuut mee. Roer de visfond en 2 dl water erdoor en breng alles aan de kook. Laat de bouillon 2 minuten zachtjes koken. Roer de slankroom erdoor en kook de soep zachtjes nog 1 minuut. Halveer de noten vis in de lengte. Leg ze in een magnetronschaal en verwarm ze in de magnetron, afgedekt ca. 2 minuten op ca 500 watt. Verdeel de vis over vier warme soepborden. Roer de rest van de mosterd door de soep en breng eventueel op smaak met zout en peper. Schenk de soep over de vis en schep de zeekraal op de vos. Serveer met vers geroosterd brood.
Mosterdsoep Met Warm Gerookte Zalm En Zeekraal is een recept van Smulweb.nl