Schil de pompoen, snijd hem doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd het het vruchtvlees in blokjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de boter in een grote pan met zware bodem en bak de ui al omscheppend in 5 min. glazig. Roer het kerriepoeder erdoor en bak het geheel al omscheppend nog 2 min. Giet de bouillon in de pan en voeg pompoen en appel toe. Breng het geheel aan de kook. Breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag, dek de pan af en laat de soep 20 min. sudderen tot de pompoen en de appel zacht zijn. Pureer de soep in de keukenmachine. Giet hem terug in een schone pan en voeg het appelsap toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Verwarm de soep zachtjes maar laat hem niet koken. Serveer de soep in voorverwarmde kommen. Voeg een klein beetje mierikswortelroom met kerrie toe.
Pompoensoep Met Mierikswortel-kerrieroom is een recept van Smulweb.nl