Fruit de ui in wat olijfolie glazig en knijp de knoflook erboven uit. Breng ondertussen de fond aan de kook met wat Italiaanse keukenkruiden, peper en zout. Los de saffraandraadjes op in een klein beetje melk (zet 1 minuut in de magnetron). Voeg de rijst bij de ui en roer tot alle korrels glanzen. Voeg de wijn toe en een scheut warme fond en laat dit onder af en toe roeren door de rijst opnemen. Nog een scheut fond en de opgeloste saffraan erdoor roeren. Ga zo door tot alle fond door de rijst is opgenomen. (Ongeveer 20 minuten). Roer de garnalen, het citroensap en wat vloeibare margarine door de risotto. Laat dit snel door en door warm worden. De pan van het vuur nemen en de geraspte Parmezaanse kaas en dille erdoor roeren en op smaak maken met peper en zout. Garneren met wat takjes dille en een schijfje citroen.
Saffraanrisotto Met Garnalen is een recept van Smulweb.nl