Snijd de paprika?s in grove stukken, de aubergine in kleine blokjes en snipper een halve ui en de knoflook. Snijdt de courgette en snijd hem in grove repen. Snijd ook de kip in blokjes, doe er wat peper en zout op en bak ze in enkele minuten goudbruin in wat olijfolie. Voeg vervolgens de gesneden groenten en de fijngesneden rode peper toe. Laat dit 2 a 3 minuten doorsudderen. Voeg hierna de Diavola kruidenmix en de balsamico-azijn toe aan het kipmengsel en bak het geheel nog eens twee minuten. Voeg het blikje groentensoffritto en een blikje water toe en laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen op laag vuur (zonder deksel). Snipper ondertussen de andere halve ui en fruit deze samen met wat tijm en rozemarijn aan in een pan. Voeg hier de wijn aan toe. Doe de risotto erbij en schenk er een halve liter koud water over. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en kook de risotto al roerend in 15 minuten gaar. Schep de risotto op en drapeer daar de kip en de saus omheen. Maak het geheel af met wat truffelolie, basilicumblaadjes en dun geschaafde plakken Parmezaanse kaas.
Pikante Kip Met Paprika En Parmezaanse Risotto is een recept van Smulweb.nl