Voeg de saffraan aan de bouillon toe, breng het net onde het kookput en laat het zachtjes pruttelen. Laat in een andere pan met dikke bodem de fijngehakte ui in de helft va de boter en alle olijfolie zacht worden. Roer er de rijst door en zorg dat alle korrels met vet bedekt zijn. Begin dan de bouillon toe te voegen Voeg 15 minuten lang steeds 1 soeplepel tegelijk toe en roer vuurtdurend. Proef als de meeste bouillon gebruikt is een korrel om de gaarte te controleren en voeg zo nodig meer bouillon toe. De rijst is klaar als de buitenkant zacht is, maar de binnenkant nog steeds ?beet?heeft. Haal de rijst van het vuur vlak voordat hij gaar is, want het garingsproces gaat nog even in zijn eigen warmte door. Een goede risotto is zacht dik vloeibaar (u moet het met een vork kunnen eten) en nooit helemaal droog. Voeg ten slotte de rest van de boter, breng het op smaak met zout en peper, en men alles krachtig. De risoto moet nu romig glanzen. Serveer het gerecht voorverwarmde borden.
Een SUPER Simpel Saffraanrisotto(RISOTTO ALLO ZAFFERANO) is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Bucatini con zucchine allo zafferano e gorgonzola (Bucatini met courgette, saffraan en gorgonzola)