Savooienkool Risotto

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De buitenste bladeren van de savooienkool verwijderen. De kool halveren en het harde binnengedeelte verwijderen. 350 g kool afwegen en in fijne strepen snijden. Boter en olijfolie in een pan verhitten en de rijst erin glazig stoven. De bouillon erbij gieten en de rijst 15 minuten zachtjes laten garen en daarbij geregeld omroeren. De koolstreepjes onder de rijst roeren en met nootmuskaat op smaak brengen. Nog een 20 minuten zachtjes garen en daarbij de slagroom en eventueel nog iets bouillon toevoeren. De rijst van het vuur halen en 10 minuten laten staan. De parmezaan wrijven. 50 gram parmezaan met de rijst vermengen. De risotto met zout en peper op smaak brengen en met de overige parmezaan bestrooien. De ham oprollen en rondom de rijst leggen. De ham kan ook in kleine blokjes worden gesneden en met de rijst worden vermengd.

Savooienkool Risotto is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Italiaans gevulde koolbladeren
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Japanse Roerbakschotel Van Rosbief Met Savooienkool
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken Savooienkool
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Savooien-kool Met Risotto
0-10 min -
Bekijk recept