Gehaktballen in braadpan 1 el boter + 1 el olie verhitten en de ballen op matig vuur rondom bruinbakken. Langs rand van pan 100 ml water erbij schenken en gehaktballen afgedekt in 20 min. zachtjes gaarbraden De rijst: In pan 1 el boter + 1 el olie verhitten en ui zachtjes glazig fruiten. Kurkuma en rijst erdoor roeren en nog 2-3 min. bakken. Schenk hierbij zoveel kokend water dat de rijst onder staat. Bouillonblokje toevoegen en in circa 10 min. gaarkoken tot al het water is opgenomen. Roer af en toe en schenk er water bij als het te snel droog kookt . Het ei halveren en de dooier eruit wippen. Snij het eiwit in reepjes. Prak het eigeel in een slaschaal fijn en roer de mosterd, zure room, een scheutje azijn, suiker en peper naar smaak erdoor. Laat de komkommer en paprika uitlekken in een vergiet. Dep ze droog met keukenpapier en schep ze met de eiwitreepjes door de dressing. Strooi er wat koriander of peterselie over.
Kerriegehaktballetjes Met Gele Rijst En Komkommersalade is een recept van Smulweb.nl