Indische Salade

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Houd 1/2 dl kokosmelk apart en vul de rest met water aan tot 6 1/2 dl. voeg de rijst, de sereh, en 2 djeroek poeroetblaadjes toe en kook de rijst zoals het op de verpakking staat. Kook de eieren 7 min. Kook de peuljes 5 min. Snijd de komkommer en de paprika in staafjes en de andijvie in repen. Roer de achtergebleven kokosmelk door de pindakaas en breng op smaak met 1 theel. ketjap, 1 theel. appelstroop, 1/2 theel. sambal. Pel de eieren en snijd ze in achten. Meng de groenten eieren en dressing. Spoel een rijstrandvorm om met koud water. Haal de kruiden uit de rijst, schep de rijst in de vorm en druk hem aan. Stort de rijstrand op een schaal, en doe een deel van de salade erin. Strooi koriandergroen en pindas erover. Geef de rest van de salade erbij

Indische Salade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indische kipspiesjes
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lentesalade met gemarineerde makreel
Bekijk recept
Kruidige Indische kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept