1 Kook de rijst 8 minuten in een pan met ruim kokend water en zout. Kook intussen de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water en zout in ca. 3 minuten beetgaar. Laat de broccoliroosjes uitlekken.
2 Giet de rijst af en laat deze nog 15 minuten afgedekt staan. Verhit intussen de olijfolie in een wok en roerbak hierin de kip met Italiaanse kruiden in ca. 5 minuten rondom goudbruin en gaar. Fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten op middelhoog vuur met de kip mee. Voeg de broccoli aan de kip toe en roerbak deze ca. 1 minuut op middelhoog vuur mee.
3 Roer de slagroom en geraspte kaas door het gerecht en laat de saus op zacht vuur ca. 2 minuten tot een romige saus inkoken.
4 Verdeel de rijst en romige Italiaanse kip over vier borden en garneer de kip met zongedroogde tomaten.
Gele Rijst Met Romige Italiaanse Kip is een recept van Smulweb.nl