Snijd de ui zeer fijn en fruit deze in olijfolie, hier voeg je 500 gram rundergehakt (kan ook met varkensgehakt) aan toe.. Bak het zodanig dat je korrels gehakt overhoudt. Kruid het gehakt met bonenkruid, veel peper, zout, grillkruiden en kerriepoeder. Laat het gehakt afkoelen. Kook ondertussen de gele spliterwten volledig gaar in water. De spliterwten voeg je bij het gehaktmengsel. Kook de Basmati rijst half gaar in een pot met veel water. De rijst moet altijd volledig onder water zijn. Meng de half gaar gekookte rijst bij het gehaktmengsel. Bak de zeresjk lichtjes in een heel klein beetje oliefolie en voeg die ook bij het gehakt. (nooit de zeresjk wassen want dan worden ze wit) Tenslotte voeg je er zoveel yoghurt aan toe zodat het geheel een beetje kleeft. Opmerking: Als je gedroogde aubergines neemt moeten deze een uur op voorhand gekookt worden om ze zacht te maken. Ze mogen niet helemaal zacht zijn anders scheuren ze open. Vul de aubergines met het gehakt. Leg ze in een ovenschaal. Snij de gepelde tomaten fijn en leg ze op de aubergines. Voeg een beetje water bij het geheel zodat het niet uitdroogt. Strooi nog peper en grillkruiden over de tomaten samen met op voorhand gebakken uien. Eventueel kan er nog olijfolie over. Bedek de ovenschaal met folie en zet het gedurende een uur in de oven op ? 100 ? 150 ?C