Dep het vlees droog met keukenpapier. Wrijf het in met (veel) grof gemalen peper. Schenk de helft van de olie in een schaal. Verdeel de knoflookplakjes over de bodem van de schaal. Leg de entrecotes erop, schik de tijm ertussen en schenk de rest van de olie over het vlees. Marineer de entrecotes 12 uur. Keer de entrecotes tijdens het marineren enkele malen om. Breng de wijn en 1 dl water aan de kook. Voeg Provencaalse kruiden en ui toe. Laat alles indampen tot er niet meer dan 3/4 dl vocht is overgebleven. Zeef het vocht door een natgemaakt stuk (kaas) doek. Breng het vocht aan de kook. Verdeel de boter in 6 stukjes. Klop de stukjes 1 voor 1 door de saus. Voeg een volgend stukje pas toe wanneer het voorgaande in de saus is opgenomen. Neem tijdens het kloppen van het laatste stukje boter de pan met de saus van het vuur. Hou de saus warm. Bestrijk een grillpan of plaat met een kwastje olie. Rooster de entrecotes er 6 a 8 minuten aan weerszijden bruin in. Bestrooi het vlees met wat zout. Leg de entrecotes op voorverwarmde borden. Schenk de saus ernaast. Haal twee plakken tomaat door de achtergeleven olie met knoflook. rooster de plakken slechts 1 minuut aan elke zijde. Garneer de gerechten door op elke entrecote een dikke plak geroosterde tomaat te leggen. Bestrooi de tomaat met wat fijngehakte peterselie.
Entrecotes Grille Provencale is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Christer’s Zeeduivel ‘Garlic Provençale’ met citroenboter