Franse Gesmoorde Artisjokken

6
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Gebruik een scherp mes, snijd de steeltjes en bladpunten af en verwijder de buitenste blaadjes van de artisjok. Snijd deze in kwarten Fruit de ui en wortel zachtjes in de olie. Doe de artisjokken erin en fruit ze een minuutje boven een hoge vlam. Temper dan de vlam, giet de wijn erbij en voeg de overige ingredienten toe met voldoende water om de artisjokken half onder te zetten. Meng het deksel erop ? onder af en toe keren ? ongeveer een uurtje zachtjes laten koken, of tot ze zacht zijn.

Franse Gesmoorde Artisjokken is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde artisjokken uit de oven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panini met tonijn en gemarineerde artisjokken
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept