Kook de in plakjes gesneden aardappelen ca. 5 minuten in kokend water met zout. Snij de courgette in dunne plakjes. Verwarm 2 el. olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag met 24 cm. doorsnee en bak hierin de aardappelplakjes en de in dunne ringen gesneden ui ca. 10 minuten. Klop ondertussen de eieren los met een scheutje melk, snufje cayennepeper, geperst teentje knoflook, zout, peper en de provencaalse kruiden. Schep de helft van de courgetteplakjes door het aardappelmengsel en bak alles nog ca. 1 minuut. Roer dit mengsel door de losgeklopte eieren en schenk alles terug in de pan. Bak de tortilla ca. 15 minuten op zacht vuur. Keer de tortilla met behulp van een bord, voeg voor dat de tortilla weer in de pan gaat, nog 1 el. olie toe en beleg de bodem met plakjes courgette. Bak de andere kant ca. 5 minuten. Serveer de tortilla met de reepjes paprika (zie borrelhapjes). Zie voor een variatie van de tortilla: "spaanse tortilla" bij hoofdgerechten.
Tortilla Met Courgette is een recept van Smulweb.nl