Laat de boter smelten in een kookpot (niet kleuren) en doe er de stukjes venkel in. Kruid met peper en zout, besprenkel met 1/2 glas droge witte wijn en zet het deksel op de pan. Laat 10 minuten smoren op een zacht vuur. Breng 1 liter water in een grote pan aan de kook met daarin 2 dl wijn, een halve citroen, laurier, tijm, peper en zout. Leg er de forellen in en laat ze gedurende 3 min. zachtjes koken. Haal de forellen uit de pan en ontdoe ze van het vel en de vinnen, maar laat de kop en de staart eraan. Haal de ogen uit met een puntig mes. Snij 8 vellen aluminiumfolie, groot genoeg om een forel in te wikkelen. Per papillot legt u 2 vellen aluminium over elkaar. Verdeel de uitgelekte gesmoorde venkel over de 4 pakjes en schik er telkens een forel op. Leg er per vis nog 4 partjes tomaat bij en bestrooi met wat Provencaalse kruiden. Vouw eerst de binnenste folie rond de vis en vervolgens het buitenste vel. Leg de papillotten op de grill en bak ze 20 minuten op een matig vuur. Voor het opdienen neemt u het buitenste vel aluminiumfolie weg, zo krijgt u een proper pakje op uw bord.
Forel In Papillot Met Venkel En Tomaat is een recept van Smulweb.nl