Snijd kleine broccoli-roosjes van de stronken en kook ze in ruim water met zout in ca. 3 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud water af om het kookproces te stoppen. Laat ze goed uitlekken. Hak de tomaatjes heel fijn. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de melk toe en blijf roeren totdat er een gladde saus ontstaat. Roer de kaas met de gedroogde tomaatjes en de Provencaalse kruiden door de saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Splits de eieren en roer de dooiers van het vuur af door de kaassaus. Klop in een kom de eiwitten zo stijf dat er pieken omhoog blijven staan. Spatel het eiwit luchtig door de kaassaus. Leg de broccoli in een ingevette, wijde ovenschotel en schep de saus erover. Bak de broccoli-souffle in de oven in ca 30-35 minuten goudbruin en gaar.