Provencaalse Kip

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kip op kamertemperatuur laten komen. Citroen goed schoon boenen en in vier partjes snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Helft van Provencaalse kruiden met touw bij elkaar binden. Binnenkant van kip bestrooien met zout en peper. 2 Eetlepels olijfolie erin scheppen. Partjes citroen, kruidenbosje en plakjes knoflook in buikholte stoppen. Buikholte dichtsteken met cocktailprikkers. Kip rondom bestrijken met olijfolie en in ovenschaal leggen. Bestrooien met zout en peper. Schaal met kip in midden van oven schuiven en oven inschakelen op 175 ?C of gasovenstand

3. Kip in ca. 1 1/2 - 1 3/4 uur goudbruin en gaar braden. Rest van kruiden van takjes rissen en heel fijn hakken. Kip op platte schaal leggen. Braadvocht in sauspan schenken. Kippenbouillontablet, 1 dl water en kruiden toevoegen, aan de kook brengen en op hoog vuur inkoken tot jus. Jus apart bij kip geven. Serveren met couscous en ratatouille.

Provencaalse Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept