Provencaalse Pizza

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de tomaat in plakjes. Bestuif het aanrecht met bloem en leg de bol daarop. Bestuif ook de bovenkant en rl hem goed uit (telkens blijven omkeren tijdens het rollen) tot hij precies in de bakplaat kan, die je goed met olijfolie hebt ingevet. Smeer er met je handen een dun laagje mosterd op, en strooi daar 1/4 van de kaas overheen. Leg vervolgens de tomaten er over heen, zodat het helemaal bedekt is. Stop tussen de kiertjes de zwarte olijven. Verspreid de knoflook hier over heen, samen met wat basilicum. Strooi flink peper erover, en doe dan de laatste laag kaas er overheen, en besprenkel met olijfolie. nog een snufje zout, en dan in de over. Bak 3 kwartier op 225 graden, net onder het midden. Doe de mozarella 5 minuten van tevoren er overheen.

Provencaalse Pizza is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept