Doe de tomatensaus in een ronde kunststof kom die met een deksel kan worden afgesloten en die in de diepvries past. Roer er de azijn, de suiker, wat zout en een paar druppels tabasco door. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Klop er de crhme franche door. Omdat koude gerechten aan smaak verliezen, moet de tomatensaus voor dit recept extra op smaak worden gebracht. Zet het tomatenmengsel in de diepvries en klop het ieder uur een keer goed door met een garde om de ijskristallen te breken. Of laat het ijs circa 3 uur bijna vast worden en breek de ijskristallen in de foodprocessor. Het ijs kan uiteraard ook in een sorbetihre worden gemaakt. Volg dan de gebruiksaanwijzing van het apparaat. Zet het ijs circa 30 minuten voor het serveren van de diepvries in de koelkast. Halveer de kerstomaatjes. Verdeel de veldsla over fr borden. Verdun de pesto met twee eetlepels lauwwarm water en druppel over de veldsla. Schep er een of twee bolletjes tomatenijs naast en serveer meteen.