Sinaasappelsorbetijs Met Tequila

4
0-10 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Sinaasappels uitpersen. Sinaasappelsap boven een maatbeker zeven en 3 dl sal afmeten. Overdoen in diepvriesdoos. Erdoor roeren: citroensap en suikersiroop. (Vruchtmengsel moet iets zoetig zijn. Is het mengsel erg zoet voeg er dan wat water bij, is het mengsel te zwak van smaak, voeg er dan nog een beetje suikersiroop aan toe.) In de diepvries ca. 2 uur laten bevriezen en na 1 uur met vork het ijs van de wanden schrapen. Met de staafmixer of handmixer het ijs fijner van structuur maken. Tequila erdoor roeren.In nog ca. 2 uur laten bevriezen. Tussentijds ca. 2 a 3 keer met een vork het ijs van de wanden schrapen en het ijsmengsel goed doorroeren. (Door de tequila blijft dit sinaasappelijs vrij zacht.Je hoeft het dus niet van tevoren in de koelkast zacht te laten worden).

Sinaasappelsorbetijs Met Tequila is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tequila sunset
5 min
Bekijk recept
Mangosorbet
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Klassieke margarita
5 min
Bekijk recept
Ijsthee met krieken en tequila
Snack
Bekijk recept

Sinaasappelsorbetijs met camparisiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappelsorbetijs
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappelsorbetijs
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappel-sorbetijs.
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept