Sinaasappels uitpersen. Sinaasappelsap boven een maatbeker zeven en 3 dl sal afmeten. Overdoen in diepvriesdoos. Erdoor roeren: citroensap en suikersiroop. (Vruchtmengsel moet iets zoetig zijn. Is het mengsel erg zoet voeg er dan wat water bij, is het mengsel te zwak van smaak, voeg er dan nog een beetje suikersiroop aan toe.) In de diepvries ca. 2 uur laten bevriezen en na 1 uur met vork het ijs van de wanden schrapen. Met de staafmixer of handmixer het ijs fijner van structuur maken. Tequila erdoor roeren.In nog ca. 2 uur laten bevriezen. Tussentijds ca. 2 a 3 keer met een vork het ijs van de wanden schrapen en het ijsmengsel goed doorroeren. (Door de tequila blijft dit sinaasappelijs vrij zacht.Je hoeft het dus niet van tevoren in de koelkast zacht te laten worden).
Sinaasappelsorbetijs Met Tequila is een recept van Smulweb.nl