Citroen Sorbet

1
0-10 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij aan de onderkant van de citroen een plakje weg zodat deze rechtop blijft staan. Snij het kapje van de citroen. Ga met de achterkant van een lepel rond tussen de schil en het vruchtvlees. Haal voorzichtig met een lepel het vruchtvlees uit de citroen. Leg de lege citroenschil in het vriesvak. Pers het vruchtvlees uit en zeef het sap. Voeg per gram citroensap 1 gram suiker en 1 gram water toe. Verwarm de oplossing to 65 ?C Roer de oplossing goed door zodat alle suiker is opgelost. Koel de oplossing af Giet de oplossing in de ijsmachine en plaats het in de vriezer. Vul na een uur de citroenschil met het ijs en zet ze weer in de vriezer. Na een uur kunt u de sorbet serveren.

Citroen Sorbet is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Twee soorten chocolade ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Tropische zon
Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Mangosorbet
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept