Pel de uien en snijd ze in heel dunne plakjes. Leg ze in de ovenschaal, voeg de boter er in kleine stukjes aan toe, evenals zout naar smaak en een snufje peper. Doe de deksel op de schaal en zet hem in de magnetron. Programmeer deze op de hoogste stand en laat de uien in circa 4 minuten koken. Roer op de helft van de kooktijd. Snijd de kaas van uw keuze in heel dunne plakjes (of geraspt) en het brood in dobbelsteentjes. Als de uien klaar zijn, schep ze dan in 2 ruime kommen, giet hier de koude bouillon vermengd met de wijn overheen. Strooi er wat cayennepeper overheen en zet de kommen in de magnetron. Programmeer op de hoogste stand en laat de soep er 4 minuten in. Strooi er vervolgens eerst de broodstukjes en daarna de kaas overheen. Zet de kommetjes weer terug in de magnetron en schakel de grill stand gedurende 2 minuten in.
Franse Uiensoep Met Wijn is een recept van Smulweb.nl