Vistaartjes Met Dille

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zeef de bloem boven een kom en voeg de boter toe. Snij de boter met twee messen klein. Voeg het zout en 6 el koud water toe en kneed het met koele hand snel tot een mooie deegbal. Laat het deeg minstens 1 uur in de koelkast rusten. Rol de deegbal op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een lap van ± 1/2 cm dikte. Bekleed 4 ingevette éénpersoonsschaaltjes met het deeg. Pocheer de visfilet in ± 5 min. bijna gaar, in de witte wijn, 11/4 dl water en de bouillontablet. Neem de vis met een schuimspaan voorzichtig uit het vocht. Bewaar het pocheervocht. Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en laat deze ± 1 min. meegaren. Voeg het pocheervocht en de slagroom toe en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Klop de eieren los met de kaas. Roer dit mengsel van het vuur af door de saus en breng op smaak met peper. Schep de visfilet en dille voorzichtig door de saus. Schep de visragout in de schaaltjes. Bak de taartjes in het midden van de oven in ± 25 min. goudbruin. Garneer met takjes dille.

Vistaartjes Met Dille is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept