Garnalenballetjes Met Manchego

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Fruit de ui in de olie en de vloeibare margarine en fruit de knoflook even mee. Roer de risottorijst erdoor totdat alle korrels glanzen. Voeg tomatensap toe en bak 3 minuten of tot het sap verdampt is. Roer de kippenfond erdoor en laat het geheel afgedekt op een laag vuurtje sudderen totdat alle vocht is opgenomen (ongeveer 20 minuten). Haal het deksel van de pan en bak de rijst nog 3 minuten op een hoger vuur onder voortdurend roeren totdat die romig wordt, voeg eventueel nog wat vocht (witte wijn) toe. Haal de pan van het vuur en voeg de kruiden, geraspte kaas en de helft van het ei erdoor. Breng goed op smaak met zout en peper. Doe over in een schaal en zet die in de koelkast tot het is opgesteven. Haal de risotto uit de koelkast en kneed een afgestreken eetlepel van de risotto tot een schijf. Maak een kuiltje in de schijf en leg hierin een garnaal en een blokje Manchego. Schep hierop nog een afgestreken eetlepel van de risotto en vorm het geheel tot een balletje die helemaal om de vulling heen sluit. Maak zo nog 21 balletjes. Smeer de rest van het ei over de balletjes en haal ze daarna goed door het broodkruim. Verhit de zonnebloemolie in de frituurpan tot 180 graden C. Frituur hierin de balletjes in gedeelten een minuut of 4, tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Garnalenballetjes Met Manchego is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde tortilla's met tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Trio van gegrilde oesters
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Salade van Chinese garnalenballetjes in tomatensaus
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Filippijnse Gefrituurde Garnalenballetjes (Ukoy)
30-60 min -
Bekijk recept
Knapperige Garnalenballetjes
20-30 min -
Bekijk recept
Knapperige Garnalenballetjes Met Croutons
10-20 min -
Bekijk recept