Als je ervoor kiest spekjes erdoor te doen, kun je die vast uitbakken en op een vel keukenrol laten uitlekken. Wok de spinazie gaar met wat (peper)olie en laat goed uitlekken in een vergiet. Maak de wokpan schoon en fruit hierin het gesnipperde uitje. Voeg de risotto toe, knijp de teen knof erover uit. Als de risotto glazig wordt, afblussen met flinke scheut wijn. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe volgens de gebruiksaanwijzing (iets minder vocht erbij doen omdat je er al wijn bij gedaan hebt). Verhit wat olie in de koekenpan en bak hierin de champpignons met wat zout en peper. Gooi op het allerlaatst de oesterzwammen er nog even bij. Bewaar in een bakje. Blijf goed in de risotto roeren en check of er nog vocht bij moet. Kruid de kipblokjes met peper, zout en oregano. Bak de blokjes gaar en bruin in de koekepan. Check of de risotto al gaar is (duurt volgens het pak 20 min., maar bij mij vaak langer). Voeg de kip, gebakken champignons/oesterzwammen en spinazie bij de risotto. Roer er een paar handjes kaas doorheen. Laat het goed warm worden.
Risotto Met Kip En Spinazie is een recept van Smulweb.nl
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)