Het sjalotje snipperen, de venkel in kleine stukjes snijden, het groen fijnsnijden en bewaren als garnering. De helft van de boter verhitten en hierin de sjalotsnippers glazig fruiten, de rijst toevoegen en blijven roeren tot alle korrels glanzen. De venkel, de saffraan, de wijn en 3/4 van de bouillon toevoegen en de rijst in ca. 20 minuten gaar koken. Nu en dan roeren en nog wat bouillon toevoegen als de rijst droger wordt. De vis in blokjes snijden en de laatste 10 minuten in de risotto gaar laten worden. De slagroom, de rest van de boter, de garnalen en de helft van de kaas door de risotto roeren en zout en peper naar smaak toevoegen. De rest van de kaas en het venkelgroen over de risotto strooien en meteen serveren. Lekker met gekookte worteltjes. Variatie: 200 g gerookte vis gebruiken (zalm, gerookte forel) met 100 g garnalen en 2 eetlepels dille. In de rijst 100 g verse roomkaas in blokjes laten smelten. In plaats van venkel, plakjes gekookte winterwortel nemen.
Italie:Saffraan-Risotto Met Vis En Venkel is een recept van Smulweb.nl