Snipper de ui en de knoflook. Snijd de schoongemaakte paddestoelen in plakjes. Breng de bouillon aan de kook. Verhit de boter in een hapjespan. Laat de ui glazig fruiten. Doe de paddestoelen in de pan en laat ze omscheppend op hoog vuur bakken tot het vrijgekomen vocht grotendeels is verdampt. Voeg de knoflook en de tijm toe en laat kort meebakken. Voeg de rijst toe en laat omscheppend meebakken tot alle korreltjes rondom met een glanzend laagje zijn bedekt. Schenk de helft van de wijn in de pan. Laat af en toe roerend zachtjes koken tot het vocht vrijwel geheel is opgenomen. Voeg dan de helft van de bouillon toe en laat zachtjes koken. Herhaal deze procedure met de wijn en de bouillon, totdat al het vocht is gebruikt. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Schep er de creme fraiche door en breng de risotto op smaak met zout en peper. Laat met het deksel op de pan nog 3 minuten doorwarmen en serveer meteen. Strooi er flink wat Parmezaanse kaas over. Lekker met een frisse komkommersalade en rood vlees.
Risotto Met Paddestoelen is een recept van Smulweb.nl