Risotto Met Gerookte Kip Uit Corsica

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De uien schillen en in de lengte halveren. Met de platte kant op de plank leggen en in vieren snijden. Deze stukken in de andere richting in fijne snippers verdelen en deze met de olie in de pan doen. De 300 gram rijst in de maatbeker doen en de inhoud onthouden. De gerookte kip van de huid ontdoen, botten verwijderen en het vlees in kleine stukjes snijden. De pan op een middelmatig vuur zetten, de uien 2 minuten fruiten en de rijst toevoegen. Roeren tot de rijst goudgeel begint te worden. Neem anderhalf keer zoveel water als je eerst rijst in de maatbeker had. Het water met de bouillontablet en de tomatenpuree bij de rijst voegen en de vlam laag draaien. Na 10 minuten de stukjes kip, de Provencaalse kruiden en wat zout en peper toevoegen. Nog 10 minuten laten koken. Regelmatig roeren om aankoeken te voorkomen. Proeven of de rijst gaar is, geraspte kaas toevoegen roeren en in diepe schaal overdoen.

Risotto Met Gerookte Kip Uit Corsica is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoofd geitevlees uit Corsica
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperonata Van Rundsvlees Uit Corsica
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Zanddeegkoekjes Met Kastanjemeel
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept