Spoel de rijst in een zeef onder koud stromend water en laat de rijst uitlekken. Snijd de kipfilet in reepjes; pel en snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan, bak de reepjes kip lichtbruin en haal ze uit de pan. Doe de boter bij de olie en laat de ui met de saffraan zachtjes 2 - 3 minuten fruiten zonder bruin te worden. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels met een glanzend laagje bedekt zijn. Verwarm de bouillon en giet ca. 5 dl ervan bij de rijst. Laat de rijst zachtjes koken; roer nu en dan. Snijd de courgette in kleine blikjes en roer ze, als de rijst zo;n 15 minuten gekookt heeft, samen met de doperwtjes, de stukjes kip en wat oregano door de rijst. Voeg nog wat bouillon toe als de rijst te droog wordt (risotto hoort vochtig, smeu?g te zijn). Laat het gerecht in nog eens 8 - 10 minuten gaar worden. Bestrooi de risotto met kaas.
Risotto Met Kip En Courgette is een recept van Smulweb.nl