De ui schoonmaken en fijnsnijden. De teentjes knoflook uitpersen. De worteltjes schrappen/wassen en in dunnen plakjes snijden. De paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. De kidneybonen in een vergiet doen en even afspoelen. In een pan in 1 eetlepel olijfolie de ui bakken. Na een paar minuten de knoflook, worteltjes en paprika toevoegen en een paar minuten meebakken. Pas op dat de knoflook niet verbrand. Voeg de tomatenstukjes en kidneybonen toe. Giet er een klein kopje water op en voeg de chilipoeder, het bouillonblokje (of een stukje daarvan) en de tomatenketchup toe. Proef of een half bouillonblokje genoeg is, zo niet dan voeg je de rest pas toe. Laat de groenten een minuut of 10 langzaam gaar worden met het vuur laag en zonder deksel op de pan. Daarna even kijken of je de chili nog moet binden met het bindmiddel.
Snelle, Pittige En "slanke" Chili Sin Carne is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Carne di maiale alle erbe e insalata al mango (Kruidige varkenshaas met mangosalade)