Kook de drumsticks 20 minuten op zacht vuur in de kippenbouillon. Halveer de paprika’s overlangs en verwijder de zaadlijsten. Zet ze afgedekt 2 à 3 minuten in de magnetron op 800 watt of blancheer ze. Giet ze af, spoel er koud water over en dep ze droog. Kook de notenrijst volgens de anwijzing op de verpakking. Meng olijfolie, gepelde, geperste knoflook, peper en zout (alleen voor de naturel drumsticks) en paprikapoeder door elkaar. Dep de voorgekookte drumsticks droog en bedek ze met dit mengsel. Rooster de kip in circa 10 minuten goud bruin op een hete barbecue, in een grillpan of onder een hete ovengrill. Vul de halve paprika’s met de gare notenrijst en zet ze nog even naast de drumsticks op de barbecue. Leg op de rijst een plak ananas en serveer alles. Variatie ? Je kunt de notenrijst vervangen door Mexicaanse bonen (rode bonen). ? In plaats van ananas in blik kun je verse ananasplakken roosteren op de barbecue, in de grillpan of onder een hete ovengrill.
Kip Met Alle Kleuren Paprika is een recept van Smulweb.nl