Water met wat zout in een pan aan de kook brengen en de rijst in /- 20 min. hierin gaar koken. in een zeef gieten en goed laten uitlekken. de ui schoonmaken en snipperen . de paprikas halveren,schoonmaken en in reepjes snijden. tomaat ontvellen ,de steel aanzet verwijderen en in blokjes snijden. kipfilets in grove stukken snijden. de knoflook pellen. De olie in een grote koekepan verhitten,de stukjes kip toevoegen en 5 min. bakken. De knoflook erboven uitpersen en het vlees op smaak brengen met zout,peper en paprikapoeder. Uit de pan nemen en warm houden. De boter in de pan smelten. Ui en paprikareepjes toevoegen en op een laag vuur 5 min. bakken. De rijst en tomatenblokjes toevoegen en op smaak brengen met zout,peper en paprikapoeder. De stukjes kipfilet erop leggen,het deksel op de pan doen en het geheel op een laag vuur in 10 min. gaar laten worden. De peterselie wassen,van de steeltjes knippen,fijnhakken en voor het serveren over het gerecht strooien.