Snijd de worteltjes in plakjes en kook ze in water met zout beetgaar. Halveer de paprika?s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Haal de peultjes af en kook ze in 3 minuten beetgaar in water met zout. Giet ze af en spoel er koud water over. Doe hetzelfde met de doperwten en de tuinboontjes. Snipper de gepelde teentjes knoflook. Verhit 1 eetl. olijfolie in een ruime koekenpan, paellapan of wok. Bak hierin de knoflook en de amandelen 1 minuut. Schep ze met de schuimspaan uit de pan in een kommetje en meng de saffraanpoeder erdoor. Giet de rest van de olijfolie in de pan. Snipper de sjalotjes en bak ze met de paprikareepjes 2 minuten. Schep de rijst erdoor en blijf roeren totdat alle rijstkorrels glanzen. Meng de worteltjes en het knoflook-amandelmengsel erdoor. Voeg een scheut hete bouillon toe, kook zachtjes en giet de bouillon er in gedeelten bij zodat de rijst deze kan opnemen. Schep vlak voordat de rijst gaar is de peultjes, doperwten, tuinboontjes en in vieren gesneden artisjokharten erdoor. Serveer de paella in een ruime platte schaal of eenpersoons schaaltjes en garneer met zwarte olijven en reepjes zongedroogde tomaten. Serveer er een groene salade bij.
Paella Met Zomergroenten is een recept van Smulweb.nl