De varkenshaasjes insnijden en van binnen naar buiten inwrijven met zout en peper. De pruimedanten ontpitten en in elk varkenshaasje er drie leggen. Het haasje dichtsteken. Het witbrood in de broodrooster droog roosteren zonder te laten verkleuren, verkruimelen en mengen met de knoflook uit de pers en de Provencaalse kruiden. Het mengsel op een warme plaats laten drogen. De haasjes paneren door bloem, losgeklopt eiwit en het kruidige paneermeel. Het rookspek in de boter uitbakken, uit de pan nemen en in het vet de varkenshaasjes room bruin bakken. De varkenshaasjes steeds na 20 seconden verder draaien, zodat de paneerlaag kan hechten. 1e varkenshaasjes in een ovenschaal leggen, in een voorverwarmde oven van 200 ?C schuiven en in 15 minuten gaarbakken. Bij het bakvet 1 eetlepel water roeren, opkoken en zeven. Dit in een sauspan schenken met de bouillon, de rozemarijn en de witte wijn en op hoog vuur tot sausdikte inkoken. De varkenshaasjes in 3 dikke plakken snijden, mooi op borden schikken en wat saus erbij scheppen.
Varkenshaas Met Kruidenkorst is een recept van Smulweb.nl