Ham In Aspic

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In een kom met ruim koud water de gelatine 5 minuten laten weken. Intussen de ham in piepkleine blokjes snijden. In een pan 2 dl water aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen en al roerend oplossen. Wijn toevoegen. Gelatine goed uitknijpen en van het vuur af in de bouillon oplossen. Het mengsel 30 minuten af laten koelen. In een kopje de peterselie heel fijn knippen en goed door de hamblokjes mengen. Hammengsel over een ijsklontjesbakje verdelen en de bouillon erover schenken. 24 uur op laten stijven. Sla wassen, uitslaan en droogdeppen en in kleine reepjes snijden. Platte schaal bekleden met de sla. De blokjes ham uit het bakje drukken en op de sla rangschikken.

Ham In Aspic is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hamterrine in peterseliegelei
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aspic van rivierkreeften met kerstomaten
Snack
Bekijk recept
Mozaiek Van Piepkuiken In Aspic
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonte, Heldere Groenten-Aspic
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept