Was de visfilet en verdeel in tweeen. Maak de groenten schoon. Snijd de champignons in schijfjes. Snijd de tomaten in 8 stukken en ontpit. Hak het sjalotje en het knoflook zeer fijn. Neem 2 stukken aluminiumfolie van 30 op 30 cm, verdeel er wat boter over en leg er vervolgens de vis op. Verdeel de groenten over de vis, voeg er peper en kruiden bij en sluit de folie in de vorm van papillotten. Leg de plakjes in een voorverwarmde oven bij 200 ?C en laat de vis in ca. 25 min. gaar worden. TIP : Dezelfde bereiding is ook lekker in de microgolfoven (zonder aluminiumfolie uiteraard). Fruit evenwel vooraf sjalot en knoflook in een bakpan, met de vetstof. Voeg hierbij de champignons en laat een 5-tal min. meestoven onder het deksel. Laat vervolgens de vis in een aangepaste vorm in de microgolfoven met de groenten afgedekt in ongeveer 3 tot 4 min. gaar worden (700 W). De tomaten kunnen desgewenst eerst gepeld worden. Dien op met gegratineerde aardappelpuree (of korstje onder de grill) of met wilde rijst. Voor een feestelijker tintje past hierbij een droge witte wijn.
Provencaalse Vis In Papillot is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade