1 Roer in een kom 3 eetlepels olie, 1 teentje geperste knoflook en Provencaalse kruiden door elkaar. Dep de filetlapjes droog met keukenpapier en bestrijk deze licht met de kruidenolie. Laat het vlees 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
2 Hak 4 takjes peterselie fijn. Snijd de aubergine in blokjes van ? cm groot, bestrooi deze met zout en laat deze ca. 45 minuten staan.
3 Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Dep met keukenpapier het vocht van de aubergineblokjes. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan, voeg de overige knoflook en de aubergine toe en bak deze in ca. 5 minuten rondom bruin. Schep de aubergine uit de pan.
4 Leg de filetlapjes op het grillrooster. Schuif het grillrooster met een lekbak eronder ca. 10 cm onder de grill. Grill de filetlapjes in ca. 8 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar. Bereid ondertussen de bechamelsaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer de blokjes gebakken aubergine, geraspte kaas en fijngehakte peterselie door de bechamelsaus en breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap.
5 Verdeel de filetlapjes over 4 borden. Bestrooi het vlees met zout en peper en schep de auberginesaus over de filetlapjes. Garneer de borden met takjes peterselie.
Filetlapjes Met Auberginesaus is een recept van Smulweb.nl