Chocoladefondant Met Passievruchtsorbet

4
10-20 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De passievruchtensorbet bereiden 1 - Giet 10 cl water en de Canderel in een pan. Breng alles aan de kook, zet vervolgens het vuur af en bewaar de stroop. 2 - Snijd de passievruchten in tweeen, schep ze uit met een koffielepel en bewaar enkele pitten voor de versiering (naar keus). De vrucht niet schillen. 3 - Zeef het sap van de pitten. Voeg de stroop aan het vruchtvlees toe. Giet alles in een ijsmachine en laat hard worden. De chocoladefondant bereiden 4 - Verwarm de oven voor op 180?C. Breek de chocolade in kleine stukjes. Laat de chocolade smelten in een bain-marie. 5 - Voeg de in kleine stukjes gesneden minarine en de eierdooier toe. Bewaar. 6 - Klop het eiwit stijf en voeg er op het einde het Canderel poeder aan toe. Roer het opgeklopte eiwit voorzichtig door de chocoladebereiding met een spatel. Bedek de bakplaat met perkamentpapier en bekleed 4 kleine taartringen. 7 - Zet de taartringen op de bakplaat en giet het chocolademengsel in de ringen. Schuif in de oven en laat 15 minuten bakken. 8 - Haal de chocoladefondant uit de vormen en leg op de borden, bestrooi met kokospoeder. Bestrooi de borden met geraspte kokos. Presentatie 9 - Vul de schil van de passievruchten met de sorbet. Leg 3 gevulde vruchten naast de nog lauwe chocoladefondant.

Chocoladefondant Met Passievruchtsorbet is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Geroosterde ananas met vanillesaus en passievruchtsorbet
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Passievruchtdessert
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappel-passievruchtsorbet
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Passievruchtdessert
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept

Eenvoudige en snelle chocoladefondant
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Sachertaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
La Gubana
0-10 min -
Bekijk recept
Gubana
30-60 min -
Bekijk recept