Doe de appel in een pan en giet er de helft van de cider over. Breng aan de kook, leg het deksel op de pan en laat sudderen tot de appel gaar is. Doe het appelmengsel in een keukenmachine of blender en draai tot een gladde puree. Voeg de honing en vanille-essence toe. Verdeel het mengsel in twee helften. Voeg bij de ene helft de helft van de bramen toe. Maak ook hier weer puree van. Zeef deze puree boven een kom en gooi de bramenpitjes weg. Breng de rest van de cider tegen de kook aan, strooi er het gelatinepoeder over en roer tot de gelatine is opgelost. Schep de helft van het gelatinemengsel door de appelpuree, de andere helft door de bramenpuree. Laat de purees afkoelen tot ze bijna stevig zijn. Klop de eiwitten stijf. Spatel ze snel door de appelpuree. Doe de helft van de appelpuree in een andere kom, voeg de overgebleven hele bramen toe en giet dit mengsel in het bakblik. Doe hier de bramenpuree over en strijk glad uit. Doe hier een laag appelpuree overheen. Laat elke laag zonodig tot stevig opvriezen voordat de volgende laag wordt toegevoegd. Vries de terrine in. TIP: Voor een snellere versie doe je het mengsel niet in lagen: Pureer al het fruit en roer er de opgeloste gelatine en geklopte eiwitten door. Giet het mengsel dan in het blik en vries in.
Appel-bramen-sorbetterrine is een recept van Smulweb.nl